Ida zit er doorheen en daar is de ziekmelding. En nu? Je wil voorkomen dat ze voor langere tijd thuis blijft.
In Nederland is het ziekteverzuimpercentage het hoogst in 17 jaar tijd! Op dit moment verzuimt 5,2% van de beroepsbevolking. Dat betekent dat er 468.000 medewerkers niet aan het werk zijn.

Niet aan het werk zijn, is niet altijd ziek

Als gevolg van de coronacrisis is het verzuimpercentage zo hoog. Alleen zijn medewerkers niet altijd ziek, maar vaak bang en melden zich daarom ziek. Als werkgever wil je dat koste wat het kost voorkomen. Je weet dat onnodig en langdurig verzuim veel tijd én geld kost, gemiddeld € 300 per dag. Alleen hoe voorkom je langdurig en onnodig verzuim?

Ziekmelding is casemanagement

Wanneer iemand zich ziek meldt, begint de opbouw van het verzuimdossier. Vaak wordt dit gedaan door een leidinggevende naast zijn werk. Helaas is een leidinggevende geen verzuimspecialist. Hierdoor weet hij niet altijd wat de mogelijkheden zijn binnen de verzuim wet- en regelgeving.

Om die reden is er vakkundig en professioneel casemanagement. Het is flexibel inzetbaar, bespaart tijd en geld én het verdient zich altijd terug. Het is in belang van de medewerker én de werkgever dat het verzuimproces goed is geregeld. Zowel de werkgever als de medewerker willen weten waar ze aan toe zijn, toch?

Het doel van rechtdoorzee casemanagement is samen het verzuim oplossen. Door de medewerker zijn eigen verantwoordelijkheid laten nemen én de werkgever de juiste stappen te laten zetten tijdens het verzuimproces. Een Recht Door Zee Casemanager kan je daarbij helpen. Hij analyseert het verzuimdossier, geeft advies én stelt samen met jou gezamenlijke doelen.

Actie: Stel je ingewikkelde verzuimvraag

Monique Ballering is verzuimexpert en ondernemer. Daarom kan ze elke verzuimvraag beantwoorden met een win-win situatie voor de werkgever én de medewerker.

Kortom durf jij je verzuimvraag te stellen? Of heb je een probleem is een verzuimdossier? Stel je vraag en Monique zal je een rechtdoorzee antwoord geven.