De week van de werkstress. Voor Recht Door Zee een reden om stil te staan bij werkstress.

Hoe gaan wij om met deadlines, smartphones, ontspanning en plezier op de werkvloer?
Serieuze vragen waar wij met elkaar antwoord op hebben gegeven.

werkstress

Wij voelen ons veilig waar we zijn en in wat we met elkaar doen. Bij Recht Door Zee behandelt iedereen elkaar met respect. Wij durven alles tegen elkaar te zeggen en iedereen telt mee. Dat geeft ons rust in ons hoofd en het gevoel dat je er als mens toe doet.

Deadline Dinsdag. Wij vroegen ons af of deadlines druk leggen bij medewerkers.
Kan je nog even dit doen, we gaan daar naar toe, die en die komt bij ons langs, heb je je project al af? Druk verhogend werkt het zeker, maar ook doelgericht. Je hebt immers een doel en weet wat er van je verwacht wordt. Wij vinden het fijn om te weten wat er van ons verwacht wordt. Zolang je daarbinnen wel autonomie hebt. En als we het niet redden, dat we dat met elkaar bespreken.
Grenzen bepalen voor jezelf en aangeven aan elkaar is een werkmotto bij Recht Door Zee. Tijdens onze weekly op donderdag vragen wij aan elkaar hoe het ervoor staat en of we elkaar kunnen helpen bij het bereiken van onze gezamenlijke doelen. Dat nodigt uit om grenzen te bepalen en aan te geven.

Workout Wednesday. Daar hebben we om gelachen. Alles bij Recht Door Zee draait om eten. Onze gezamenlijke lekkere lunches, gezellig met z’n allen uiteten of een bedrijfsuitje. Echt om van te genieten. Partners, klanten en stagiaires schuiven regelmatig aan. Wie deelt vermenigvuldigt vinden wij!
Gelukkig wordt onze sportschool vergoed om alle lekkernijen eraf te trainen. En wandelen we graag een rondje op het bedrijventerrein tijdens de lunch of een overleg. Wel zijn we er bewust van dat we een zittend beroep hebben en dat je op tijd een wandelingetje moet maken om gezond te blijven.

Digital Detox Donderdag. Onze stelling van vandaag: smartphones geven werkstress.
Een overduidelijke WAAR. Je voelt je sneller geneigd om toch je mail te checken, je appjes te lezen of een collega te bellen als je vrij bent. Daarom hebben wij één duidelijke regel. Je hebt een werktelefoon én een privé telefoon. Als je vrij bent ben je vrij, dan kan en mag je telefoon uit. Werken kan altijd later nog.

Vrolijke Vrijdag. Bewust een compliment maken.
De een is er beter in dan de ander. Toch merken we dat we naar elkaar luisteren en elkaar versterken. Het voordeel van een kleinere organisatie is dat je ook een beetje familie bent van elkaar. We zijn niet alleen maar met werk bezig, maar weten ook hoe het met je gaat. Daarnaast gaat onze directrice elk kwartaal met je lunchen en gaat het niet over werk. Dat geeft ons werkplezier en betrokkenheid bij Recht Door Zee.

Na een gesprek met elkaar doen we onbewust al veel om werkstress bij elkaar te voorkomen. Toch merkten wij dat werkstress ook snel in je hoofd gaat zitten. Iedereen bij ons heeft namelijk de drang om te presteren en het goed te willen doen. Zelfs wanneer we weten dat we fouten moeten maken om verder te komen. Misschien is het iets in het DNA van Recht Door Zee? Of is het iets van de tegenwoordige mens?