Wat is casemanagement

Adviseren over ziekteverzuim is een vak. Als een medewerker zich ziek meldt, dan moeten er een aantal zaken geregeld worden. Niet alleen op het werk, maar ook ten aanzien van verzuimbegeleiding. De begeleiding moet voldoen aan de Wet verbetering Poortwachter, AVG en andere geldende wet- en regelgeving.

Daar komt veel bij kijken. Zoals een Plan van Aanpak, een probleemanalyse, inzetten van een interventie, een arbeidsdeskundig onderzoek, eerstejaarsevaluatie, tweede spoor begeleiding, wellicht vervroegd een IVA-uitkering aanvragen of uiteindelijk een WIA-aanvraag. Dat zijn veel gespecialiseerde processen waarvoor kennis en kunde nodig is. Dat is waarom het vak casemanagement bestaat.

Geregistreerde casemanager

Een geregistreerde casemanager voert in opdracht van de werkgever de regie uit binnen het verzuimproces. Om dat te mogen doen heeft een casemanager een post-HBO-opleiding gedaan op het gebied van verzuim. Hij staat ingeschreven bij het RSC of RNVC. En voert een titel ROV, Crov®, RCM of Rccm®. Daarnaast zijn er aanvullende titels voor specialisaties op dossier- en/of organisatieniveau. Ook schoolt een goede casemanager zich voortdurend bij om PE-punten te halen.

De geregistreerde casemanager is opgeleid om regie te nemen in het verzuimproces. Hij adviseert de werkgever én de medewerker over dit proces. Een goede casemanager houdt altijd de mens in het oog en houdt de financiële gevolgen voor de werkgever én de medewerker goed in de gaten.

Wat levert casemanagement op

  • Verlaging van ziekteverzuim
  • Voldoen aan de Wet verbetering Poortwachter
  • Besparing verzuimkosten
  • Advies over geldstromen Sociale Zekerheid
  • Alle kennis omtrent verzuim in huis

Rechtdoorzee casemanagement oplossingen

Recht Door Zee Casemanagers

Gaat u met ons in zee, dan krijgt u een team geregistreerde casemanagers. Alle complexe verzuimvraagstukken delen we met elkaar. U krijgt kennis en ervaring van een team van bevlogen en toegewijde casemanagers.

Wij zijn ondernemende casemanagers die meedenken met de ondernemer én de medewerker. We werken rechtdoorzee. Denken in mogelijkheden. En kijken verder dan wet- en regelgeving. Omdat het om mensen gaat.

Dat maakt ons uniek in casemanagementland.

Vrijblijvend advies nodig?

Recht Door Zee Casemanager Esther helpt u graag.

06 – 22 35 77 72

Liever gebeld worden?

Laat uw telefoonnummer achter, dan bellen wij u.


Meer weten over onze werkwijze? Neem contact met ons op.