Wat is een casemanager taakdelegatie2021-05-11T11:27:32+01:00

Wat is een casemanager taakdelegatie

Een casemanager taakdelegatie voert in opdracht van de werkgever de regie uit binnen het verzuimproces. Om dat te mogen doen heeft een casemanager taakdelegatie een post-HBO-opleiding gedaan op het gebied van verzuim én een specialistische opleiding tot taakgedelegeerde. Hij staat ingeschreven bij het RSC of RNVC en voert een titel ROV, Crov®, RCM of Rccm® met CMTD®. Daarnaast zijn er aanvullende titels voor specialisaties op dossier- en/of organisatieniveau. Ook moet een geregistreerde casemanager taakdelegatie altijd bijscholen om PE-punten te halen.

De geregistreerde casemanager taakdelegatie is opgeleid om regie te nemen in het verzuimproces en om te adviseren hoe er een loonsanctie kan worden voorkomen. En hij is gemachtigd om medische uitvraag te doen vanaf de eerste ziektedag. Een goede casemanager taakdelegatie verliest nooit het oog voor de mens en houdt de financiële gevolgen voor de werkgever en de medewerker goed in de gaten. Casemanagement Taakdelegatie is Arbodienstverlening.

Is een casemanager taakdelegatie altijd geregistreerd?

Ja, een casemanager taakdelegatie is altijd geregistreerd. Een casemanager taakdelegatie kan lid worden van een register, zoals het RSC of RNVC. Om hiervan lid te kunnen worden, moet de casemanager een post-HBO-opleiding gedaan hebben op het gebied van verzuim, met specialisatie taakdelegatie. Bovendien is elke geregistreerde casemanager verzuim verplicht de veranderingen in de wetgeving bij te houden door aan bijscholingen deel te nemen om PE-punten te halen en moet hij eens in de twee jaar aan een verplichte kennistoets deelnemen.

Werkt Recht Door Zee met geregistreerde casemanagers taakdelegatie?

Wij werken uitsluitend met geregistreerde casemanagers. Meerdere Recht Door Zee Casemanagers hebben ook de specialisatie taakdelegatie. Dat betekent dat iedereen op de hoogte is én blijft van alle wet- en regelgeving omtrent verzuim. Ook krijgen al onze medewerkers een opleidingsbudget om zich verder te ontwikkelen in de richting die bij hen past.

Casemanagement is een vak

Alle antwoorden geven een beknopte uitleg over het onderwerp en de vraag. Casemanagement is een vak en heeft vele regels, richtlijnen en uitzonderingen. Houd er rekening mee dat elk verzuimdossier uniek is. Bent u op zoek naar een specifieke antwoord voor een dossier, dan kunt u het beste advies inwinnen bij een Recht Door Zee Casemanager.

Heeft u andere vragen of wilt u advies?

Neem dan contact met ons op via 036 – 737 00 84 of buiten kantooruren met Monique via 06 – 51 47 73 19.

Deze pagina is mede tot stand gekomen met input van onze partners. Wij hebben de inhoud met de meeste zorg samengesteld. Aan de informatie die op deze site wordt weergegeven kunnen geen rechten worden ontleend.

Whitepaper Taakdelegatie

Waarom taakdelegatie? De verantwoordelijkheden en taken bij taakdelegatie.

    Terug naar de veelgestelde vragen.

    Ga naar de bovenkant