Hoe krijgt u als werkgever grip op verzuim binnen uw organisatie? Met duurzame inzetbaarheid en verzuimmanagement worden verzuim voorkomen, beheerst en teruggedrongen. Creëer de juiste voorwaarden en stimuleer uw medewerkers. Personeel dat mentaal gezond is, werkt met meer plezier en levert betere prestaties. Lees in onze blog waarom investeren in duurzame inzetbaarheid leidt tot duurzaam inzetbare werknemers, minder verzuim en kostenbesparing.

Verzuim verlagen? Focus op inzetbaarheid!

Bij een van onze opdrachtgevers heeft een leidinggevende binnen een half jaar het verzuim van een zorglocatie met 4% verlaagd. Hoe heeft deze leidinggevende dit gedaan?

Deze leidinggevende neemt de tijd voor medewerkers, is toegankelijk en de deur staat (letterlijk en figuurlijk) open. Daarnaast geeft deze leidinggevende de medewerkers de ruimte zelf na te denken over oplossingen waardoor de regie bij de medewerker ligt. De leidinggevende ondersteunt, denkt mee en hakt indien nodig knopen door. Deze leidinggevende durft eerlijk te zijn en gaat het gesprek aan over inzetbaarheid.

Van verzuim naar duurzame inzetbaarheid

Op deze zorglocatie merk je dat er een vertrouwensband ontstaat tussen de leidinggevende en de medewerkers. Dit zorgt ervoor dat medewerkers snellers bij de leidinggevende naar binnen lopen en openlijk bespreken waar zij tegen aanlopen in het werk of privé. Samen met de leidinggevende wordt gekeken naar oplossingen zodat de medewerker inzetbaar kan blijven. Inzetbaar blijven begint namelijk niet bij de leidinggevende, de casemanager of de HR-afdeling, maar bij de medewerker.

Inzetbaarheidstraining

Wij van Recht Door Zee Casemanagement willen mensen bewegen naar toewijding. De medewerker is zelf de sleutel tot duurzame inzetbaarheid, maar heeft hierbij wel de juiste ondersteuning van de werkgever nodig. Wij geloven niet in standaard. Ieder mens is namelijk uniek. Iedere organisatie is uniek.

Wij geloven dat iedereen wil werken. Dat is de reden dat wij inzetbaarheidstrainingen geven voor alle medewerkers in de organisatie. Duurzame inzetbaarheid komt in zicht als alle medewerkers weten hoe zij inzetbaar kunnen blijven. Verder is kennis van wet- en regelgeving nodig, met een vertaling naar de praktijk. Daarnaast coachen wij leidinggevenden zodat zij de juiste ondersteuning kunnen bieden aan de medewerkers. Omdat het om mensen gaat.

Meer weten?

Wilt u ook alle medewerkers informeren hoe zij inzetbaar kunnen blijven? Wilt u ook de leidinggevenden coachen zodat zij het eerlijke gesprek gaan voeren over inzetbaarheid? Neem dan contact op met ons voor meer informatie over onze duurzame inzetbaarheidstrainingen.