van-vragen-naar-oplossingen-op-maat

Van vragen naar oplossingen op maat!

Verzuim is lastig. De rol van een goede interim casemanager is dan ook steeds belangrijker bij het in goede banen leiden van het ziekteverzuim binnen een organisatie. Elk bedrijf heeft zijn eigen op maat aangepaste aanpak nodig, de behoeften verschillen immers. De casemanagers van Recht Door Zee Casemanagement denken graag met u mee. Spijkers met koppen slaan is ons niet vreemd. Zo maken wij ons in korte tijd systemen eigen, doorgronden wij de organisatie en komen wij met het gehele Recht Door Zee-team in no time tot een passende oplossing. Lees in deze blog de persoonlijke ervaring van collega Sebastiaan over zijn inzetbaarheid als interim casemanager.

Mijn ervaring als interim casemanager

Vanaf het moment dat ik bij Recht Door Zee in dienst kwam, ben ik als interim casemanager ingezet. Meestal kom ik bij een organisatie binnen als er nood aan de man is. Dit kan komen omdat er een vacature is of omdat een vaste collega is uitgevallen. Mijn ervaring hierbij is dat je op zo’n moment er niet van uit mag gaan dat je in een gespreid bedje terechtkomt. Integendeel. Er wordt bijna altijd direct actie van mij verwacht en er is vaak weinig tijd voor een uitgebreide introductie. Zodra de randvoorwaarden zoals een laptop en inloggegevens zijn geregeld, ga je aan de slag.

Omdat ik inmiddels veel ervaring als interim casemanager heb, ben ik in staat om tijdens de werkzaamheden in een hele korte periode de organisatie te leren kennen en bij aanvang van de opdracht direct de werkzaamheden op te pakken die op dat moment noodzakelijk zijn om het operationele proces op gang te houden.

Wat ik heb geleerd is dat je niet bang moet zijn om te vragen. Ik merk dat het stellen van vragen aan collega’s enorm wordt gewaardeerd. Het helpt je om de organisatie en haar processen beter te leren kennen. Naast het ontvangen van praktische informatie leer je hierdoor ook je collega’s van de betreffende organisatie beter kennen én het zorgt er meestal ook voor dat je snel bij een organisatie integreert, wat vervolgens weer bijdraagt aan de groepscohesie.

Oplossing op maat

Als je een interim casemanager van Recht Door Zee inzet, zet je niet één persoon in, maar krijg je er een heel team van casemanagers bij. Ik heb niet overal evenveel verstand van, maar het mooie van Recht Door Zee is dat er in ons team zoveel ervaring en kennis aanwezig is dat wij daardoor altijd tot de kern van een probleem komen. Wij zorgen voor een oplossing op maat en zetten op een doelmatige wijze onze kennis en ervaring in. Wij kijken verder dan wet- en regelgeving, omdat het om mensen gaat.

Resultaatgericht met oog voor de mens

Waarom de keuze voor interim casemanagement juist nu een goed idee is? Onze interim casemanagers zijn direct inzetbaar. Wij zijn gewend ons de werkgewoontes van een organisatie snel eigen te maken. Hiervoor hoeven wij geen kennis te maken met alle afdelingen. We weten de weg te vinden en zien snel hoe de hazen lopen. Ook nu op afstand. Dat zijn wij namelijk gewend. Wij werken doelmatig en zijn mens- én resultaatgericht. Waardoor wij ook op afstand onze toegevoegde waarde aantonen en goed inzetbaar zijn.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze diensten op het gebied van interim casemanagement ? Omdat de eigen casemanager tijdelijk afwezig is, uw beleid een update nodig heeft of omdat er kortstondig veel werk te verzetten valt? Neemt u dan contact met ons op.