Elk kwartaal nemen we je mee in ons vak casemanagement. De veranderingen in wet- en regelgeving én in ons team. Zo blijf jij op de hoogte en leer je verzuim structureel op te lossen.

Recht Door Zee | Ziekteverzuim | contact

Het tweede kwartaal van 2020 stond in het teken van het coronavirus. Dat betekende thuiswerken én gezond blijven. Wij hebben vier Recht Door Zee Casemanagers gevraagd hoe zij dat ervaren hebben, waar ze tegenaan liepen in het uitoefenen van hun vak én wat er verandert in de toekomst.

Lees hier de inspirerende verhalen van Sanne, Sebastiaan, Cynthia en Lieke.

Recht Door Zee Team nieuws

Wie het goed heeft, deelt. Samen kunnen we zoveel meer. Daarom hebben we hardgelopen voor Kika en bij een woonzorg-centra in Almere plantjes gebracht. Om iedereen een warm hart toe te dragen.

Corona & Casemanagement Verzuim

Door het coronavirus is een aantal procedures tijdelijk aangepast. Als werkgever dien je je medewerkers daarvan op de hoogte te brengen. Wij hebben de tijdelijke aanpassingen door het coronavirus in een ‘aanvullend verzuimbeleid COVID-19’ opgenomen dat je gratis downloaden én gebruiken om je medewerkers op de hoogte te brengen.

Ook hebben we een veelgestelde vragenpagina over het coronavirus gemaakt. Hier vind je wanneer je iemand ziek moet melden, welke vragen je mag stellen en handige links van de overheid.

Veelgestelde vragen corona

Verandering in wet- en regelgeving casemanagement

Vanaf 1 april 2020 is er een compensatieregeling transitievergoeding bij langdurige arbeidsongeschiktheid. Hiermee wordt de transitievergoeding vergoed voor arbeidsovereenkomsten die zijn beëindigd vanaf 1 april 2015.

Slapend dienstverband

Wat gaan we doen in Q3

In Q3 gaan we vooruit kijken en elkaar helpen. Dat deden we al én dat blijven we doen. De coronacrisis raakt ons allemaal. We moeten er het beste van maken.

Geregistreerde casemanagers blijven welkom. Waar andere bedrijven een vacaturestop hebben, blijven wij op zoek naar nieuwe Recht Door Zee Casemanagers. Ken je een casemanager die opgeleid wil worden tot een Recht Door Zee Casemanager? Stuur hem of haar dan onze vacature: https://www.rechtdoorzeecasemanagement.nl/vacatures/recht-door-zee-casemanager/

Corona en casemanagement AVG-proof houden. Dat betekent dat we adviseren conform de regels en ons houden aan de gestelde AVG-richtlijnen. De huidige coronasituatie levert ingewikkelde verzuimsituaties op. Het is daarom juist nu van belang dat je goed advies krijgt en je eraan houdt. Dat voorkomt sancties achteraf en geeft grip op verzuim.

Verzuim AVG-proof

Recht Door Zee Casemanagement. Omdat het om mensen gaat.