Grijs verzuim

Soms melden medewerkers zich ziek, terwijl zij geen ziekteverschijnselen hebben. Er zijn andere redenen waardoor ze niet naar het werk komen. Zij zitten thuis omdat het water hen aan de lippen staat. Wanneer de werkelijke reden voor ziekmelding duidelijk wordt, kan het werk aan terugkeer beginnen.

Wat zijn oorzaken voor grijs verzuim?

Wanneer een werknemer zich ziek meldt en thuis blijft, terwijl er geen klachten zijn die wijzen op ziekte, dan is een gesprek noodzakelijk. Want, welke reden heeft de werknemer voor de ziekmelding? Soms zijn er privé-omstandigheden die de medewerker teveel worden. De zorg voor een langdurig ziek kind, een partner of andere naaste. Relatieproblemen. Stress over verschillende zaken. Ook kunnen problemen op het werk zorgen voor grijs verzuim. Een medewerker kan het werk niet aan. Of heeft een slechte relatie met een leidinggevende. Of er heerst een pest-cultuur.

Signalen voor grijs verzuim

Een medewerker kan van de ene op de andere dag onverwacht ziek worden. Bij grijs verzuim zijn er vaak al enige tijd signalen te zien. Welke symptomen zijn dat?

  • Bovengemiddelde gespannenheid door (emotionele) spanningen en conflicten
  • Vermoeidheid en chronische kwaaltjes, zoals regelmatige verkoudheid
  • De medewerker is minder scherp op het werk, maakt vergissingen en fouten

Ga het gesprek aan

Zulke signalen kondigen grijs verzuim vaak al enige tijd van tevoren aan. De collega steekt niet lekker in zijn of haar vel en verliest plezier in het werk. Soms kan een gesprek hierover lastig zijn. Niet iedereen geeft graag toe dat het teveel wordt. Een gesprek met een casemanager kan dan een oplossing zijn. De casemanagers van Recht Door Zee gaan graag in gesprek met medewerkers en komen met oplossingen.

Meer weten?

Recht Door Zee Casemanagement vertelt graag meer over grijs verzuim en zorgt ervoor dat medewerkers weer met plezier aan de slag gaan. Neem contact op met ons voor een kennismaking.

Onze werkwijze

Benieuwd hoe u kunt besparen?

Recht Door Zee Directeur Monique helpt u graag.

06 – 51 47 73 19

Liever gebeld worden?

Laat uw telefoonnummer achter, dan bellen wij u.


Meer weten over onze werkwijze? Neem contact met ons op.