Waarschijnlijk doe je het nu ook. Zittend op je telefoon kijken of achter je laptop dit artikel lezen. Tegenwoordig zitten we veel te veel aan een bureau en komen we er nauwelijks vanaf blijkt uit onderzoek onder 2.744 Nederlandse kantoorwerkers in opdracht van Fellowes.

wassenbeeld emma

Door een slechte houding krijgen we een bochel. Door het kunstlicht word je bleek. En als dat niet genoeg is, blijkt de helft van de ondervraagden lichamelijke klachten te hebben. Echt het schrikbeeld dat je niet wil hebben, maar wel over 20 jaar voor de deur staat als we nu niet in actie komen.

Wat kan je doen als werkgever? Onderzoeken, analyseren en implementeren.

Begin met een preventief medisch onderzoek onder je werknemers. Middels vragen en een fitheidstest wordt het personeelsbestand bekeken en vergeleken met de branche. Daaruit komt een risicoanalyse voor het bedrijf.

Afhankelijk van de risico’s pas je je duurzaam inzetbaarheidsbeleid en verzuimprotocol aan. Denk aan het inzetten van ontspanning, werkplekaanpassingen, coaches, financieel adviseurs en snellere interventies bij verzuim.

Er is genoeg te doen om niet te worden zoals het wassenbeeld Emma van William Higham. Dit kan je niet alleen. Wij ook niet. Daarom hebben wij een breed netwerk met onderzoekers, data-analisten, therapeuten, bedrijfsartsen en adviseurs om mogelijkheden te creëren. Samen met onze partners willen wij preventief verzuim voorkomen. Ga jij de uitdaging met ons aan?