Het vinden van een goede werkgever is heel belangrijk. Als werknemer wil je het liefst werken bij een werkgever waar een prettige werksfeer heerst, met leuke collega’s, waar je baan betekenisvol is en bijdraagt aan je werkgeluk. Collega Maaike vertelt over haar zoektocht naar de juiste werkgever.

Het is alweer ruim 2 jaar geleden dat ik op zoek ging naar een nieuwe baan. Een nieuwe baan vinden die goed bij je past, begint met goed zoeken en dat is best een uitdaging. Niet elke werkgever past bij jou als werknemer en vice versa… Hoe vind je dan de juiste match? Zeker als daarbij je voorkeur ook nog uitgaat naar een baan in je woonplaats, een die je ècht leuk lijkt en in een branche die je interesse heeft.

Omdat het om mensen gaat

In het verleden koos ik voor functies in de harde zakenwereld, waar ik, als ik er nu op terugkijk, niet voldoende tegen opgewassen was. Er was te weinig oog voor de menselijke kant. Door te solliciteren op de vacature van officemanager voor Recht Door Zee Casemanagement koos ik bewust voor een overgang van de harde zakenwereld naar een betekenisvol werkzaam leven met een betere werk-privébalans. Ik koos voor een werkgever waarbij de mens een centrale plek heeft binnen de organisatie. Ik koos voor ‘Recht Door Zee, omdat het om mensen gaat!’ En dat is ook gebleken.

Een juiste match

Zijn wie je bent. Doen wat je wilt en wat bij je past. Je kerntalenten inzetten, het beste uit jezelf halen en daardoor jezelf optimaal inzetten voor het beste teamresultaat. Kortom: werken vanuit je persoonlijke kracht en de juiste balans vinden. In de sollicitatiegesprekken die ik had met Sebastiaan en Monique werd dit benadrukt. Toen wist ik dat ik op de juiste plek zat en dat ik in de voor mij juiste organisatie terecht was gekomen. Wat mij betreft was er een juiste match. Niet alleen op basis van mijn werkervaring, vaardigheden en kwaliteiten, maar vooral ook een juiste match op basis van waarden. En gelukkig was het wederzijds, want nog geen week later was ik er aan het werk.

Recht zo die gaat met Recht Door Zee

Uiteindelijk gaat het erom dat je jezelf bent en je eigen koers vaart. Als je als werknemer dus een werkgever vindt die jouw persoonlijke waarden hoog in het vaandel heeft, dan mag je je gelukkig prijzen. Dan ontstaat er een ‘ik-ben-thuis-gevoel’. Een gevoel dat ik na ruim 2 jaar nog steeds ervaar en dat mij productiever, efficiënter en – last but not least – gelukkiger maakt.

Ben jij ook een match?

Ben jij een (junior) casemanager en op zoek naar een nieuwe baan èn een werkgever die bij je past, waar je op plek zit en waar je je thuis voelt? Neem dan initiatief en bekijk onze vacaturepagina. Wij komen graag met je in contact!