Volgens de Arbowet ben je als werkgever verplicht een overeenkomst te hebben met een arbodienstverlener.
Maar hoe vind je een arbodienstverlener die het beste past bij jouw visie op arbodienstverlening, verzuimbegeleiding en de inzetbaarheid van je medewerkers? Hoe pak je dat aan en waar moet je dan op letten? Wat is wel en wat is niet inbegrepen in de dienstverlening? Het kost veel tijd en moeite om in het land van aanbieders de juiste arbodienstverlener te selecteren. Bespaar je die moeite en neem contact met ons op! Voor de beste arbodienstverlening laten wij alle stukjes samenkomen om voor jou een passende puzzel te maken…

Recht Door Zee-werkwijze

Recht Door Zee Arbodienstverlening gaat met jou in gesprek en maakt op basis van de verkregen informatie een op maat gemaakte offerte. Deze offerte wordt nadien persoonlijk toegelicht door een van onze deskundige casemanagers/inzetbaarheidscoaches.

Samen zijn wij ervoor verantwoordelijk dat zieke medewerkers zo snel mogelijk weer aan het werk kunnen. Dat doen wij op een verantwoorde en duurzame manier. Wij kijken verder dan wet- en regelgeving, omdat het om mensen gaat. Wij zijn er voor de werkgever én de medewerker.

We gaan met de zieke medewerkers in gesprek, bespreken wat er nog wél kan in plaats van wat er (nog) niet kan. Luisteren en horen wat écht nodig is om hen inzetbaar te krijgen en te houden. Onze aanpak is doelmatig en gericht op resultaat, maar altijd met oog voor de mens. We bespreken ook alle factoren die niet medisch zijn. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat 80% van ziekteverzuim helemaal geen medische oorzaak heeft. Medewerkers melden zich ziek omdat zij bijvoorbeeld mantelzorgtaken niet meer kunnen combineren met hun werk, omdat zij boos zijn op hun leidinggevende of omdat zij helemaal niet weten dat ziek zijn/voelen niet automatisch betekent dat je dan niet meer kunt werken. Wij zijn van mening dat deze oorzaken van ziekteverzuim voorkomen kunnen worden. Gewoon door zonder omwegen en rechtdoorzee met elkaar in gesprek te gaan.

Onze werkwijze is mens- en resultaatgericht

Wij ontzorgen je, zodat jij je met je corebusiness bezig kunt houden. Want mensen weer inzetbaar krijgen én houden, dat is onze corebusiness. Wij informeren alle medewerkers in het bedrijf wat zij moeten doen om inzetbaar te blijven. Informeren de medewerkers die verzuimen over hun rechten en plichten. Door onze jarenlange ervaring, expertise en netwerk van specialisten zorgen wij ervoor dat de medewerkers weer snel aan het werk kunnen.

Arbodienstverlening conform maatwerkregeling

Wij werken conform de maatwerkregeling. Dit betekent dat met instemming van de personeelsvertegenwoordiging of OR je zelf besluit bij welke arbodienstverleners je de verschillende activiteiten rondom preventie en verzuimbegeleiding neerlegt.

Abonnement op maat

Ieder mens is uniek, maar ieder bedrijf is dat ook. Ieder bedrijf heeft een eigen behoefte aan advies over inzetbaarheid en verzuim. Recht Door Zee Arbodienstverlening biedt hier een mooie oplossing voor in de vorm van abonnementen. Persoonlijk en professioneel advies wanneer dat dat nodig is, flexibel en volledig op maat. Het abonnement is een jaar geldig.

Overige oplossingen

Al ruim 10 jaar begeleiden wij medewerkers in verschillende bedrijven. Wil je bijvoorbeeld een (online) verzuimtraining volgen of heb je andere vragen rondom de inzet van je medewerkers? Dan kunnen wij je ook daarin ontzorgen. Indien nodig werken wij daarbij samen met verschillende partners. Denk bijvoorbeeld aan het uitvoeren van een arbeidsdeskundig onderzoek, het inzetten van een 2e spoortraject of snelle fysieke en mentale interventies.

Meer weten?

Recht Door Zee Arbodienstverlening maakt onderdeel uit van Recht Door Zee Casemanagement B.V. Wil je meer weten over ons, onze arbodienstverlening en/of onze overige oplossingen? Neem dan contact met ons op via 085-60 35 53 of info@rdzarbo.nl. Wij vertellen je er graag meer over.

Recht Door Zee Arbodienstverlening: dé slimste oplossing voor het MKB!